VOORSTELLINGEN ’19 -’20

Musical, toneel, internationale stukken… Het programma aanbod is constant in ontwikkeling en veranderd mee met de behoeften van de leden. Van een kleine voorstelling waar een paar mensen op het toneel stonden, tot aan een cast & crew van meer dan vijftig leden in het Chassé Theater met live muziek. Binnen de voorstellingen die aangeboden worden zijn er uitdagingen en doelstellingen voor de leden waar de kunst van theater geleerd wordt. Daarmee creëert de vereniging mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling en samenwerken in groepsverband; twee kerncompetenties die in elk werkveld terugkeren.

De bijna zestienjarige Michiel maakt de laatste winter van de Tweede Wereldoorlog mee en raakt gaandeweg betrokken bij illegale activiteiten. Zijn buurjongen Dirk vertelt Michiel dat hij in het verzet zit en met een paar andere jongens het distributiekantoor gaat overvallen. Omdat hij vreest dat het wel eens mis kan gaan, overhandigt hij Michiel een brief. Deze mag Michiel alleen openmaken als Dirk niet terugkeert van de de overval. Die nacht gaat echter alles mis. Dirk wordt opgepakt en het relatief rustige leventje van Michiel verandert volkomen als hij een enorme verantwoordelijkheid op zich moet nemen. Hij krijgt te maken met de dood, verraad en levensbedreigende situaties. Om zicht staande te houden kan hij maar één ding doen: volwassen worden…

 

Feest bestaat uit 19 losse scènes, die allemaal gemeen hebben dat erin een bepaald feest wordt gevierd. Feest laat een soort van kringloop zien; het stuk begint op 31 december, vlak voor 12 uur en eindigt een jaar later, vlak voor 12 uur. En aan het eind zou je best eens het idee kunnen hebben dat het allemaal weer van voor af aan begint. Tussen de beide oud en nieuw-vieringen vinden er allerlei verschillende feesten plaats zoals een verjaardag, Valentijnsdag, surpriseparty’s, Carnaval, 5 mei, een bruiloft, een tuinfeest, Sinterklaasavond en Kerstmis. “Rode draad” is het koppel Stijn en Maaike. Deze twee worden het hele jaar door gevolgd. Feest; de verwachting is hoog gespannen, maar het verloop van het feest is soms (vaak?) niet wat men er van verwacht…. Men heeft plezier, maar beslist niet altijd en ook niet iedereen. Soms lijkt zelfs de aanleiding eigenlijk al helemaal geen reden voor een feest.